Ψυχική Υγεία

Ο όρος «ψυχική υγεία» περιλαμβάνει την απουσία κάποιας ψυχικής διαταραχής, την ικανότητα του ατόμου να παίρνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση από τη ζωή και να αξιοποιεί τις ικανότητες του, την ικανότητα να διαμορφώνει ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το στρες και τα προβλήματα, να υπάρχει ευελιξία και να διατηρείται μια ισορροπία στη ζωή.

Η ψυχική είναι ένα απαραίτητο συστατικό, μαζί με τη σωματική υγεία, για τη ποιότητα ζωής του ατόμου. Όμως, τι γίνεται όταν αυτή διαταράσσεται ή υπάρχουν δυσκολίες; Ανακύπτουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο όρος «ψυχικές διαταραχές» αναφέρεται σε ένα σύνολο ψυχολογικών συμπτωμάτων, τα οποία δυσχεραίνουν τη καθημερινότητα του ατόμου και προκαλούν δυσφορία. Προκαλείται έκπτωση της λειτουργικότητας σε προσωπικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας και άλλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε:

✓ Κατάθλιψη, διαταραχές της διάθεσης και διπολικές διαταραχές.

✓ Ιδεοψυχυχαναγκαστική διαταραχή και άλλες συγγενείς διαταραχές.

✓ Διαταραχές ελέγχου των παρορμήσεων.

✓ Μετατραυματικές διαταραχές.

✓ Σωματόμορφες διαταραχές.

✓ Διαταραχές Προσωπικότητας.

✓ Προβλήματα με τις διαπροσωπικές σχέσεις.

✓ Προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

✓ Αγχώδεις διαταραχές και φοβίες (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, κ.α.).

✓ Και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η φροντίδα των προβλημάτων ψυχικής υγείας έρχεται στο επίκεντρο για τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Μέσα στη καθημερινότητα και γενικότερα στη ζωή ο άνθρωπος δοκιμάζεται από ποικίλα αρνητικά και θετικά συναισθήματα. Πολλές φορές το οικογενειακό και κοινωνικό υποστηρικτικό δίκτυο του ατόμου δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όταν κυριαρχούν δυσάρεστα συναισθήματα, επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και προκαλούν έκπτωση στη καθημερινή λειτουργικότητα, τότε είναι απαραίτητη η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας ενός ειδικού και η ψυχολογική υποστήριξη. 

Κλείσε ραντεβού για να ξεκινήσεις άμεσα συνεδρία, μέσω φόρμας ή Επικοινώνησε με την Ψυχολόγο

Επικοινωνία υπηρεσιών | Ψυχική Υγεία