Η Μπράβου Αγγελική είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. πρ. 5267/2010-Νομαρχία Αθηνών). Επιπλέον, είναι τακτικό μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (Α.Μ.: 243211), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων- ΣΕΨ (Α.Μ: 2365) και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ).

Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο από το ΕΚΠΑ στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας (ΦΠΨ) με κατεύθυνση Ψυχολογία. Σπούδασε Ψυχολογία (BSc Psychology) στο London Metropolitan University του Λονδίνου και στη συνέχεια για το μεταπτυχιακό της ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology) στο City University του Λονδίνου. Οι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης -Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Αριθμός πράξης: 25 1-67/2010).

Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), σε τετραετές πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και κλινικής πρακτικής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association of Behavioural and Cognitive Therapy). Επιπλέον, έχει κάνει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση και θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο 2ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Πραγματοποίησε εκπαίδευση στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-Based stress reduction/MBSR) από το Αθηναϊκό Κέντρο Ενσυνειδητότητας. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (Dialectical Behavior Therapy-DBT) από το Behavioral Tech του Lineham Institute σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου από το 2010. Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σχεδιασμού και εφαρμογής ψυχολογικών παρεμβάσεων σε επίπεδο ομαδικών προγραμμάτων, θεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες με ποικίλες δυσκολίες, γονείς και παιδιά. Τα πλαίσια στα οποία έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο και έχει εργαστεί ως ψυχολόγος περιλαμβάνουν φορείς, όπως: Κέντρο Ψυχοκοινωνικής και Ιατρικής Υποστήριξης, Α’ Παιδικός Σταθμός Δήμου Φυλής, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής (επιστημονική συνεργάτης), Άλμα Ζωής-Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού (εθελοντική εργασία), ΔΙΑΠΟΛΗΣ-Δράση 6 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών-Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών η «Παιδική Αρωγή» και στο ‘Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στις Σχολές Γονέων. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ως ψυχολόγος στο τμήμα του κέντρου επιχειρήσεων και αντιμετώπισης οξέων συμβάντων, όπου παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε περιπτώσεις που αφορούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τον υιό του HIV/AIDS, αλλά και σε ανθρώπους με αγχώδεις και σωματόμορφες διαταραχές, όπως και διαταραχές προσωπικότητας.

Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου ως ψυχολόγος. Στο παρόν, εργάζεται εθελοντικά στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και στο τμήμα της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Δουλεύει ως ψυχολόγος στη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της «Εργονομίας» για τα Προγράμματα Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης, από τον Ιούνιο του 2018 έγινε μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΚΗ ΑΝΑΣΑ και εργάζεται ως ψυχολόγος στη Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του ΚΗ ΑΝΑΣΑ.

  • Εισήγηση στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με θέμα: «Παρουσιάσεις περιστατικών: διαχείριση δύσκολων και ανθιστάμενων περιπτώσεων στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία».
  • Διάλεξη «Διακοπή Καπνίσματος». Στα πλαίσια συνεργασίας του ΙΕΘΣ με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
  • Δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια:
    • Ηλεκτρονικό Πόστερ με θέμα: «Οι ψυχοκοινωνικές παράμετροι του φαινομένου της μετανάστευσης και ο ρόλος της δημόσιας υγείας» (Α. Μπράβου, Γ. Γερολυμάτος, Δ. Ηλιόπουλος, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) στο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Ταξιδιωτικής, Γεωγραφικής και Τροπικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15-17 Μαΐου 2015.
    • Παρουσίαση Εργασίας με θέμα: «Πολλαπλή συμπτωματολογία σε χαρακτηριολογικό επίπεδο: αντίσταση και μη-ανταπόκριση στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία» (Αγγελική Μπράβου, Ντιάνα Χαρίλα, ΙΕΘΣ) στο Συμπόσιο: Διαχείριση «δύσκολων» θεραπευόμενων στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στα πλαίσια του 15ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας από την ΕΛΨΕ: Η ψυχολογία στην Ελλάδα και την Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία-Κύπρος στις 27-31Μαίου 2015.